Greek Diary 2015

Select year:

2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2013 | 2015 | 2017 |

Number of messages: 3

Paleochora- kreta 2015

by OTTO
d. 08-07-2015 10:04:11

Vi rejste til Kreta dagen efter den famøse folkeafstemning om EU hjælpepakke og reformprogrammerne.
Intet at bemærke i Hania - udover at vi havde en lidt ubehagelig landing; 10 meter før flyet satte hjulene på landingsbanen, gassede SAS piloten op og steg hurtigt op igen. Der havde været turbulens i luften og flyet hoppede angiveligt 7-8 m op og ned da han var ved at lande. Godt at vide at piloten kan reagere snarrådigt som tilfældet var her.

Havde en nat i Hania på Hotel Kyrdon ca. 100 euro - men ualmindelig bløde senge.
Fik ondt i ryggen heraf
At drive konen gennem shopping stræderne i den gamle by er lidt at en udfordring - men det lykkedes da.

Efter at have boet det samme sted i mere end 20 år , så havde jeg denne gang ikke booket noget hotel hjemme fra i Paleochora. Jeg brugte derfor et par timer efter vi var ankommet, med at gå rundt og checke diverse hoteller og Room for Rent ud. der er jo lige pludselig en række kriterier som gør det lidt vanskeligt;
Jeg vil have havudsigt , men heller ikke for tæt på havnen og cafeerne med høj musik om aftnene. Heller ikke store træer med tusinder af cikader som skriger og synger som vanvittige, og så skal der være rimelig plads på balkonen også . Problemet viste sig hurtigt at være at ingen af de gode steder lige havde 9 dage her og nu. Vi tog derfor Skorpios Hotel - men fortrød det hurtigt. Det er ikke til at holde ud at se på værtinden her, som altid går rundt med sådan et halvskræmt og såret udtryk i ansigtet. ( Nå ja - måske det bare er den måde jeg virker på nogle ;-)

Efter to nætter der skiftede vi til et af nabo pensionaterne få meter fra stenstranden. Dejligt værelse, balkon etc. Her kun ledigt for to nætter hvorefter vi flytter hen på hjørnet på morgenmads-cafeen , hvor vi får en to værelses lejlighed - selvfølgelig med havudsigt.

Udsigten fra vores lejlighed


Grækerne afgør deres skæbne

by otto
d. 03-07-2015 06:49:32

Det har været ualmidelig trist at høre om græsk økonomi og de voksende sociale og økonomiske problemer i Grækenland i de sidste 5-6 år.
Nu står Grækenland overfor et skæbnevalg - imorgen søndag , hvor man skal stemme Ja eller Nej til en fortsættelse af EU's økonomiske hjælpepakke til Grækenland.
For få dage siden udløb fristen for tilbagebetaling af 1.5 mia EURO til IMF. Afdraget blev ikke betalt, og Greækenland er således det første højindkomstlæand som ikke overholder betalingsaftaler med IMF. Da de græske forhandlere sidste fredag forlod forhandlingerne om forlængelse af hjælpepakken - endnu mens forhandlingerne stod på og inden en aftale var indgået, ja , så er grækerne nu overladt til sig selv.
Desværre syntes den socialistiske regering at spille et 'chicken-game' med EU og kreditorerne, og bilder sig selv og befolkningen ind , at de ved at stemme NEJ til hjælpepakken, vil stå i en strækere forhandlingsposition overfor de udenlandske kreditorer!
Jeg er bange for at de tager fejl! Grækerne har - så vidt jeg ved - i forvejen fået eftergivet halvdelen af deres gæld , og fået ualmindelige lempelige vilkår, og i lande som Irland, Portugal og Spanien er der intet ønske om at give grækerne yderligere særbehandling. EU kan formendtlig klare sig ligegodt uden grækenland, spørgsmålet er derimod , om Grækenland kan klare sig uden EU.
Afstemningen i morgen - og den følgende udvikling er ualmindelig spændende - desværre er den umiddelbare fremtid for de godt 10 mio grækere ikke særlig spændende at tænke på. :-(

Old friends from 1976

by otto leholt
d. 11-05-2015 18:59:18

I had a very nice experience yesterday. I got an e-mail from Skiathos, from two girls - now grown up women, that I took a picture of , back in 1976, when I visited Skiathos.

The family had the restaurant Taverna Mesogia, where I took some photos of a few old men on the street , and old women preparing vegetables and the two nice daughters of the family.

Have a look in photoalbum - under Skiathos

From Taverna Mesogia - 1977


Add notes